Home > Nieuws

Laatste nieuws

Met het juiste vet over de finish

In de autosport draait het om heel blijven. Als alles in en aan de auto heel blijft, dan komt het aan op de coureur en kan er geracet worden. Hoogendijk Racing uit Vlaardingen had problemen met kleine maar belangrijke onderdelen die keer op keer stuk gingen. Hoogendijk heeft ondervonden hoe belangrijk de juiste smeermiddelen zijn om alle onderdelen hun werk te laten doen en heel te houden.

De homokineet ging vaak stuk

Het probleem bij de raceauto’s lag in de kleine onderdelen die te vaak stuk gingen, zoals de homokineet. Een belangrijk stuk metaal in de auto waarbij de juiste smering essentieel is. Ondanks gebruik van smeermiddelen versleet de homokineet vaak in de race of binnen 1 race. Dit bracht onze smeerspecialist Mirella Bonsang op het idee LE 3752 Almagard® Vari Purpose Lubricant in te zetten. Dit vet heeft de eigenschap zich extreem te hechten aan metalen oppervlakken, is bestand tegen hoge drukken en hoge temperaturen en is zeer waterbestendig. Dit bleek de oplossing voor de homokineet die duidelijk te lijden had onder de zware raceomstandigheden.

De juiste filmlaag voor de juiste wrijving

Door het gebruik van het nieuwe vet blijft de homokineet heel en zijn inmiddels 12 races gereden met dezelfde homokineet. Het vet van LE zorgt voor de juiste filmlaag en daarmee de juiste bescherming. Dit zet Alex Swart van Hoogendijk aan het denken wat er nog meer gesmeerd kan worden met vet van Lubrication Engineers.

Meer hechting en betere grip

Er wordt ook LE 704 Monolec® Gear Lubricant, een Limited Slip olie van LE, ingezet. Deze olie laat de frictie platen in het sperdifferentieel op de juiste of zelfs betere manier werken. Hierdoor kunnen de bochten scherper worden gereden, want er is meer hechting van de banden en dus meer grip. Interessant is ook dat de motor van de raceauto nu in totaliteit minder olie verbruikt.
Meer vertrouwen in materieel geeft coureur een boost
Interessante racegegevens dus n.a.v. het gebruik van LE smeermiddelen:

  • meer grip
  • minder reparaties
  • minder kosten
  • meer pk onder de motorkap

Dit resulteert in meer vertrouwen in de auto waardoor de coureur de auto maximaal durft te belasten en gewoonweg beter gaat presteren.

Smeermiddelen van Lubrication Engineers

High performance smeermiddelen welke zijn geformuleerd met de 100% parrafinische basisolie en LE’s unieke eigen additieven zoals Almasol®, Quinplex®, Monolec® en Duolec®. Deze technologisch vooruitstrevende smeermiddelen verminderen frictie en slijtage wat uw equipment langer en efficiënter laat werken.

Gebruikt u de juiste smeermiddelen voor een optimale prestatie? Neem contact op met specialist Mirella Bonsang als u meer wilt weten over onze smeermiddelen, 088-1306030.