Home > Nieuws

Laatste nieuws

O nee, het ABEK-P3 filter bestaat dadelijk niet meer!

ABEK-P3 bestaat dadelijk niet meer. Waarom niet? Werkt het niet meer, hebben we andere gassen of klopt er iets niet? Op het Congres Industriële Veiligheid 2018, op 25 januari in de Fabrique in Utrecht, geeft Lars Ronner, voorzitter van de International Society for Respiratory protection (ISRP), een lezing over de aankomende normwijzigingen betreft gasfilters voor adembescherming.

ABEK-P3 filter

Uw adembeschermingsprogramma herzien

Als u verantwoordelijk bent voor de juiste keuze van adembescherming, betekent dit dat u uw adembeschermingsprogramma moet herzien.

  • Welke veranderingen zijn van invloed op het huidig gebruik?
  • Wat betekenen de wijzigingen voor uw gebruikers?

Belangrijke nieuwe test

Een belangrijke nieuwe test is de zogenaamde "peak flow rate test" die een doorslag op 3 minuten meet. Deze test maakt het mogelijk om het juiste filter bij de specifieke werkzaamheden te selecteren. Daarnaast geeft Ronner antwoord op de vraag wat de keuzes van het filter voor gevolgen heeft op de totale prestatie van het gekozen adembeschermingsmiddel.

Kortom laat u in deze lezing voorlichten over de aankomende veranderingen zodat u al voorbereid bent.

Over ISRP

ISRPDe International Society for Respiratory Protection is een non-profit organisatie van specialisten op het gebied van adembescherming. Het handvest van de organisatie is het bieden van educatie en informatie aan alle individuen betrokken bij adembescherming. Het doel is het samenbrengen van deskundigen op het gebied van adembescherming. Leden delen hun opinies, hun onderzoeksbevindingen en ideeën.

Congres Industriële Veiligheid bezoeken

IV 2018Tijdens het jaarcongres Industriële Veiligheid staat kennisdeling en interactie tussen u en uw vakgenoten centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Industriële Veiligheid biedt een uitgebreid, veelzijdig en hoogwaardig congresprogramma en is met 500 tot 550 deelnemende vakgenoten bij uitstek hét evenement om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen, kennis te delen met uw vakgenoten en om uw netwerk te onderhouden. 

Aanmelden voor dit congres doet u via deze aanmeldpagina.