Home > Nieuws

Laatste nieuws

Schrobben, schuimen en hogedrukreinigen

 

In een interview in de Hygiënespecial van vakbladen.com vertelt onze productspecialist Hennie Peters hoe belangrijk hygiëne en veiligheid in de foodsector zijn. “Hygiëne en veiligheid zijn twee belangrijke en duidelijke zaken om rekening mee te houden, als je bijvoorbeeld een bakkerij, slagerij, vishandel of ijssalon hebt. Alles moet schoon zijn, dus ook de vloer. Dat kan alleen als er goed geschrobd wordt.”


Hoe je reinigt, is afhankelijk van wat je schoon moet krijgen.

 

De keuken, de winkel, de werkplaats, de bezorgauto; het moet allemaal brandschoon zijn om veilig en hygiënisch met voedingsmiddelen te werken. Om het schoon te krijgen kun je werken met koud of verwarmd water, legt Hennie Peters uit. “En afhankelijk van de plek en je mogelijkheden heb je elektrisch of aardgas verwarmde hogedrukreinigers. Dat maakt in principe niet uit, als je het maar heet genoeg kunt krijgen. De laatste jaren zie je dat er steeds meer met verwarmd water en reinigingsmiddelen wordt gewerkt. In opkomst zijn de schuimtoevoegingen, omdat schuim nu eenmaal beter hecht aan vloeren, werkbanken en machines.”

 

Schone vloeren

 

Scrobmachines-bakkerij

Bakkers met vette vloeren laat Hennie Peters graag in hun eigen bakkerij zien wat schrobmachines voor ze kunnen betekenen. Peters: “Veel bedrijven gebruiken net niet de juiste machines en het juiste reinigingsmiddel. Wij zijn hier de hele dag mee bezig en zien al snel wat waar moet gebeuren. Tegelvloeren vragen om andere borstels dan een betonvloer bijvoorbeeld. En of je vloer glad of oneffen is maakt ook uit.”

En dan is er nog de manier van reinigen. “Op een sterk vervuilde vloer moet je eerst het reinigingsmiddel met de schrobmachine aanbrengen. Dat laat je minimaal een paar minuten liggen en vervolgens ga je er voor de tweede keer met de schrobmachine overheen. Dan zuig je het vervuilde water en reinigingsmiddel op en is het gelijk droog.”

 

Lees het complete artikel in de hygiëne special 2018: Schrobben, schuimen en hogedruk reinigen

 

Meer informatie over het reinigen in de food sector?

 

Neem contact op met onze specialisten via: 010 - 434 59 22 of stel een vraag via het online contactformulier.