Home > Nieuws

Laatste nieuws

SR500 Ex biedt intrinsiek explosieveilige adembescherming

Er bestaan situaties waar adembescherming in de vorm van een motorunit op accu met een kap of masker gebruikt moet worden. Dan zijn er prima systemen leverbaar met een nominale protectiefactor van 50-500x, afhankelijk van type en fabrikant. Maar wat als de ruimte waarin men werkt een ATEX zone is, ofwel een omgeving waar een explosief mengsel van lucht, gas, damp of stof aanwezig is? Dan hebt u explosieveilige adembescherming nodig. Wij bieden u de oplossing met de ATEX approved SR 500 EX motorunit van Sundström.

100% intrinsiek veilig

De SR 500 EX is een bijzondere innovatie op het gebied van adembescherming. Deze processorgestuurde motoraangedreven filterunit is namelijk 100% intrinsiek veilig, wat inhoud dat de elektrische componenten in de unit zo zijn geïsoleerd, dat vonkvorming is uitgesloten. In tegenstelling tot andere motorunits, hoeft de SR 500 Ex dan ook niet ingepakt te worden in een hoes om aan de ATEX regelgeving te voldoen.

Als systeem ATEX gecertificeerd

Bij veel van de in de markt verkrijgbare explosieveilige adembescherming is slechts de motorunit voorzien van een ATEX approval. Als u er een masker of gelaatsscherm aan koppelt, breidt u het systeem uit en moet men ook kijken naar de mogelijke ontstekingsenergie van deze onderdelen. Sundström is uniek door alle gelaatsdelen afzonderlijk te voorzien van hun eigen ATEX approval. Het SR 500 EX systeem wordt dus als compleet systeem gecertificeerd en zo krijgt u de garantie dat u explosieveilig werkt.

Meer informatie?

De SR500 EX kan gecombineerd worden met diverse kappen en maskers.
Voor een compleet overzicht met Ex classificaties, download de productinformatie op onze productenpagina ademluchtsystemen.

U kunt ook vrijblijvend meer informatie aanvragen via onderstaand contactformulier. Of u belt ons op op 088 - 130 6030 en vraagt naar de specialisten adembescherming.

 

SR 500 EX Sundstrom