Home > Nieuws

Laatste nieuws

Ook in 2018 belastingvoordeel op ECO hogedrukreinigers van Thermat

Veel warmwater hogedrukreinigers zijn voor het verwarmen afhankelijk van een dieselbrander. Bij dagelijks gebruik is dat een manier van verwarmen die voor het milieu flink belastend is. Daarom bieden wij duurzame hogedrukreinigers met hoog rendement op aardgas, de Thermat HRG ECO modellen. De overheid beloont u met belastingvoordeel bij aanschaf van deze energiezuinige hogedrukreinigers.

Thermat ECO hogedrukreinigerSuperefficiënte aardgasbrander

De modellen HRG 800-150 ECO en HRG 1200-150 ECO hebben een zeer efficiënte aardgasbrander met een RVS voorverwarmingsspiraal. Dat resulteert in een rendement op onderwaarde van 103%, vergelijkbaar met een hoogrendement cv-ketel! Dat betekent naast lagere kosten voor energie, ook een lagere uitstoot van CO2. Zeker in vergelijking met dieselgestookte en andere gasgestookte modellen. Nog meer voordelen zijn:

  • Geen voorraad brandstof nodig zoals dieselolie.
  • De HRG ECO modellen worden gewoon op het aardgasnet aangesloten.
  • Ontworpen voor intensief dagelijks gebruik.
  • Onderhoudsvriendelijk.

Energie Investerings Aftrekregeling (EIA)

De Thermat HRG ECO modellen hebben het Gastec QA Low NOx en High Efficiency label en vallen daarmee binnen de EIA (Energie Investerings Aftrekregeling). De investering in een HRG ECO is daarom erg aantrekkelijk door het fiscale voordeel.

Uw voordeel met de EIA

Met de EIA kunt u 55% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting (bron: www.rvo.nl). Dit levert een investeringsvoordeel op van 13,5%.

Hoe gebruik maken van EIA?

U heeft tot 3 maanden na factuurdatum de tijd om uw aanvraag in te dienen. Gebruik maken van de EIA-regeling doet u dan online op de website van de RVO. U dient daar de bedrijfsmiddelcode 221215  in te voeren voor de Thermat HRG ECO hogedrukreiniger. Tevens heeft u een kopie factuur nodig en het certificaat met het QA-label. Dat certificaat kunt u hier alvast downloaden en dient u tezamen met uw aanvraag in.

Meer informatie over fiscaal voordeel bij de EIA-regeling,vindt u terug in de infographic op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U kunt de RVO ook bellen op 088 - 042 42 42.

Installatie, service en onderhoud

Onze experts begeleiden de installatie van de hogedrukreiniger van begin tot eind. Met ons transparant onderhoudscontract zorgen wij ervoor dat u nooit meer zorgen heeft over service en onderhoud.

Meer weten?

Meer informatie over onze Thermat HRG ECO hogedrukreinigers?
Kijk op onze productenpagina. U kunt ons ook bellen (010 - 434 59 22), of een vraag aan onze experts stellen via het online contactformulier.

Imbema Cleton is de Benelux importeur van Thermat hogedrukreinigers.