Home > Nieuws

Laatste nieuws

Zes tips om groene aanslag van tuintegels te verwijderen

Groene aanslag ontstaat op vochtige en schaduwrijke plaatsenHet is niet echt genieten van uw tuin, als uw fraaie tuintegels zijn bedekt met een vieze laag groene aanslag. Hoe kun je groene aanslag op tegels verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om deze algen te lijf te gaan en te verwijderen. Onze specialisten geven u zes “milieuvriendelijke” tips, en vertellen u ook wat u beter niet kunt doen:

1 Groene zeep of Biotex

Smeer dit milieuvriendelijk middeltje uit Makkelijk met de Prima 5 schoon water spuitengrootmoeders tijd uit over de groene plekken. Laat het een nacht inwerken. U kunt onze GLORIA Prima 5 of Prima 3 drukspuit met schoon water vullen om de zeep de volgende dag weg te spoelen.

Nog Biotex over van de vakantie? De natuurlijke enzymen in Biotex lusten de algen die groene aanslag veroorzaken namelijk rauw! Gewoon een sopje maken, over de groene plekken aanbrengen en een nachtje laten inwerken. Onze CleanMaster spuiten van Gloria zijn een prima hulpmiddel voor het opspuiten van het sopje.

Nadeel: Pas wel op voor glijpartijen, want tegels worden erg glad van groene zeep en Biotex.

2 Kokend water

Algen verbranden als u kokend water over de tegels heen gooit. Maar, het aan de kook brengen van een paar flinke pannen water kost u veel energie en tijd.

Nadeel: U kunt van kokend water lelijke brandwonden oplopen, dus hou kinderen uit de buurt.CleanMaster drukpsuit is bestand tegen azijnzuur in een oplossing van 10%

3 Azijn, huishoudazijn of schoonmaakazijn

Meng 1 deel azijn met 1 tot 2 delen water. Breng het aan op de groene plekken en schrob het goed in met een bezem. Laat het daarna helemaal opdrogen (zonlicht versterkt het effect) en spoel niet na. Plekken die nog groen blijven kunt u te lijf gaan met pure azijn in een spuit. Let wel op, de meeste plantenspuiten gaan kapot door azijn waardoor ze gaan lekken! Onze CleanMaster spuiten van GLORIA zijn bestand tegen azijnzuur tot 10%.
Of u bouwt uw GLORIA Prima 5 drukspuit gewoon om.

Nadeel: Door azijn verzuurt de grond onder uw tegels en doodt het organismen die juist goed zijn voor uw tuin. Gebruik met mate dus.

GLORIA drukspuit bestellen op Poetsenpolijsten.nl:

Knop

4 Voegenzand

Haalt u bij de lokale bouwmarkt of aannemer. Strooi het fijne zand uit over de tegels en bezem het stevig uit over de groene plekken. Het fijne zand schuurt de groene aanslag weg en de voegen tussen de tegels worden ook meteen weer gevuld. Het overtollige zand kunt u opvegen en weer gebruiken voor een volgende keer.

Nadeel: U gaat in de weken erna nog zand in uw huiskamer terugvinden.Met een Kränzle hogedrukreiniger en UFO terrasreiniger zijn uw tuintegels in een mum van tijd schoon

5 Hogedrukreiniger

Met 100 bar spuit u groene aanslag zo weg. Als u een hogedrukreiniger met terrasreiniger gebruikt heeft u ook geen last meer van opspattend water. Bijvoorbeeld onze Kränzle koudwater hogedrukreinigers met UFO Roundcleaner. Gebruik alleen hoge druk op tuintegels die een harde bovenlaag hebben, zoals graniet. Bij een zachte steen wordt namelijk de toplaag ruw waardoor groene aanslag nog makkelijker ontstaat. Schroef de werkdruk dan flink terug. De straal uit een hogedrukreiniger kan sterk genoeg zijn om door hout te snijden. Opletten dus met uw tuinhout! Voordeel van deze methode is dat het erg snel gaat en u alleen maar water gebruikt.

Nadeel: Niet op elke soort steen te gebruiken.

Hogedrukreiniger bestellen op Poetsenpolijsten.nl:

Knop

6 Multibrush borstel

Gloria Multibrush maakt voor het milieuvriendelijk verwijderen van groene aanslagDe GLORIA Multibrush is wel de meest milieuvriendelijke manier van groene aanslag verwijderen. Deze uitvinding van Gloria combineert een krachtige elektromotor met een set handig verwisselbare borstels. Daarmee maakt u snel korte metten met groene aanslag op tuintegels, vlonders, steiger of ander tuinhout.

Nadeel: Wij hebben geen nadeel kunnen ontdekken!

Multibrush bestellen op Poetsenpolijsten.nl:

Knop

U vindt vast wel de tip die voor u de beste oplossing is. Hulp nodig bij de keuze van een juiste drukspuit, handspuit, hogedrukreiniger of Multibrush? Bel onze specialisten (010‑4345922) of stel een vraag via het contactformulier.

U kunt natuurlijk ook bij een lokale GLORIA of Kränzle dealer informeren, bel ons voor adressen in uw buurt. Of stuur uw bericht via het contactformulier en u krijgt de volgende werkdag antwoord.

Tuinieren wordt leuker met GLORIA. Weten hoe? Volg ons dan op Facebook. Kijk dan snel op @gloriahuistuin en like onze pagina. Dan krijg je van ons regelmatig handige tips en leuke nieuwtjes.

GLORIA op Facebook