Deze website maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u? Deze melding verbergen Info

Home > Food

Food

Een markt waar wij met de olie- en smeermiddelen van LE een vooraanstaande rol spelen. Lubrication Engineers uit Amerika produceert olie en smeermiddelen speciaal geschikt voor gebruik in de levensmiddelen verwerkende industrie. Uiteraard zijn diverse producten FDA goedgekeurd.

Daarnaast heeft Imbema Cleton een uitgebreid pakket Kränzle hogedrukreinigers, zowel stationair als vaste opstelling inclusief ringleidingnet en afstandbediening.

Op het gebied van rubber slangen maken wij gebruik van de technologische kennis die IVG en Trelleborg al jarenlang in deze markt hebben opgebouwd.

slangen en koppelingenDe voedingsmiddelenindustrie heeft te maken met een uitgebreide regelgeving. Voor u is het dan ook van groot belang dat uw leveranciers aan de gevraagde eisen kunnen voldoen. Met ruim 60 jaar ervaring als leverancier van industriële producten en de samenwerking met selectief gekozen A-merken voldoen wij hier graag aan.

Op het gebied van rubberen voedingsmiddelenslangen werken wij samen met de kwaliteitsmerken Trelleborg en IVG. Met dit brede assortiment en een eigen assemblageafdeling is er voor vrijwel iedere situatie een oplossing op maat te geven.
Vanuit Trelleborg leveren wij onder andere de slangen ‘Citerdial’ en ‘Alikler. Met een eveneens jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie heeft Trelleborg haar mogelijkheden bewezen. Het gehele assortiment van dit merk, waaronder de twee eerder genoemde slangen, is dan ook van absoluut hoogwaardige kwaliteit.

Het merk IVG wordt exclusief door Imbema Cleton geleverd. Daarmee zijn onder andere de slangen Acapulco en Scotland alleen bij ons bedrijf verkrijgbaar. Deze samenwerking biedt vele mogelijkheden voor u. Innovatie en flexibiliteit staan voorop, waardoor u als klant tijdig de juiste oplossing op maat ontvangt.

Naast rubberen slangen beschikken wij ook over een ruim assortiment PTFE-slangen van huisleverancier Aflex. Deze slangen zijn vanwege hun hygiëne en bredere toepassingsmogelijkheden zeker een aanrader. De levensduur van PTFE-slangen maakt dit absoluut de investering waard! Namens Aflex leveren wij onder andere de ‘Bioflex’ en ‘Corroflon. Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie bestaat er de mogelijkheid de slangen aan de buitenzijde te voorzien van een rubberen laag.

Koppelingen voor de voedingsmiddelenindustrieDiverse koppelingsvormen zijn toepasbaar op de gepresenteerde voedingsmiddelenslangen.
Imbema Cleton biedt een ruim assortiment aan genormeerde koppelingen volgens onder andere de
DIN 11851 en DIN 11864, maar ook volgens SMS, IDF en RJT.
Onder andere de volgende koppelingen behoren tot de mogelijkheden:
• Melkkoppeling
• Clamp
• Guillemin
• Camlock

Nieuw in ons assortiment is de met rubber beklede wartel. Hierbij is een rubberen rand geplaatst om de wartel voor een betere grip en bescherming van zowel koppeling als productieomgeving. Het materiaal is uiteraard geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Staat de slang van uw keuze niet in deze documentatie of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs! T: 010-434 59 22

Ook op PBM gebied hebben wij een aantal productlijnen in huis die u zeker nog meer voordelen en veiligheid kunnen bieden. Het assortiment van Imbema Cleton beschikt dan ook over diverse producten die detecteerbaar zijn voor de HACCP.

Compleet overzicht van onze producten voor de voedingsmiddelenindustrie vindt u hier.